Muğlalı kadınlar oto tamirciliğine el attı

Kadınların teknik beceriler kazanarak günlük yaşamlarında daha bağımsız olmalarını desteklenen proje kapsamında ilk etapta temel el aletleri kullanımı ve tamirat konularında eğitim verdiği kadınlara, şimdi de araç bakımı üzerine uygulamalı eğitimler sunuyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlerde katılımcılar; genel araç tanıtımı, silecek değişimi, yağ ve su değişimi, ampul ve sigorta değişimi ile lastik değişimi gibi konularda bilgi sahibi oluyor. Günlük hayatta sıkça karşılaşılan bu bakım işlemlerini kendi başlarına yapabilmeyi öğrenen kadınlar, araç kullanımı konusundaki özgüvenlerini artırıyor.

“BAŞKASINA MUHTAÇ OLMADAN KENDİ İŞİMİ HALLEDECEĞİM”

Eğitimlere katılan Sema Sultan Özdemir, “Burada öğrendiğimiz şeylerle en azından arabamızın tekerlerini değiştirebileceğiz. Bu eğitimler sayesinde başkalarına muhtaç olmadan yolda kaldığım zaman kendi işimi halledebileceğim.”

“BANA ÖZGÜVEN VERİYOR”

Kursiyerlerden Emine Çakıroğlu, “Bu eğitimler kadınların erkeklere muhtaç olmaması adına çok güzel düşünülmüş bir etkinlik. Bağımsızlığımızın da bir göstergesi denebilir. 3 hafta sürecek eğitimler sonunda araçlar hakkında bilgileneceğimi düşünüyorum. Basit faaliyetleri yaparak kimseye muhtaç olmamak da bana özgüven veriyor.” dedi.

Bodur, “Kendi Başımızın Çaresine Bakabileceğiz”

Uzun yıllardır araba kullanmasına rağmen aracıyla ilgili arızalarda yardım istediğini dile getiren Hafize Bodur, “7 yıldır araç kullanıyorum. Fakat aracım arıza verince neler yapabileceğimi bilmiyorum. Bunlarla eşim ilgileniyordu fakat artık burada gördüğüm eğitimler sayesinde kendim de bir şeyler yapabileceğim. Bu eğitimler şu anda kadınlara verilse de herkese çok büyük etkisi var. Kadınların kendi başının çaresine bakabilecek olması çok güzel bir düşünce.”

“BİR KADIN HAYATTA HER ŞEYİ YAPABİLİR”

Kadınların hayatın her alanında aktif olması gerektiğini dile getiren kursiyer İlke Açıkgöz, “Bir kadın hayatta her şeyi yapabilir ve yapabilmeli. Bu eğitimler de bunun için bir yolculuk. Bu sebeple eğitimler için herkese özellikle Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Atölyede yapılan çalışmalara değinen Ulaşım Dairesi Başkanı Süleyman Özdemir, “Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile birlikte yürüttüğümüz “Hayatımın Ustayım Taşıt” atölye çalışmaları başladı. 3 hafta sürecek eğitimlerde kadınlara araç üzerindeki tanıtımı, yağ kontrolü, lastik değişimi ve su seviyesinin kontrolü gibi konular ele alınacak. Bu atölye çalışmalarında amacımız kadınların sosyal hayatta daha etkin olmalarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaktır.” dedi.

Related Posts

Bu gülümseme sonu oldu: Dakikalar sonra hayatını kaybetti

Romanya’da motosiklet turuna çıkan İtalyan turist Omar Farang Zin, yolda karşılaştığı ayıyı beslemeye çalışırken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Vücudundaki kırıklarla hastaneye gitti acı gerçekle karşılaştı

Ordu’da yaşayan 6 yaşındaki Muhammet Emin Taşlı’nın lösemi olduğu ortaya çıktı.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.

Avusturya’da uçak düştü, 4 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın Pinzgau bölgesinde küçük bir uçağın ormanlık araziye düştüğü bildirildi. Olayda uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybetti.

AKP’li üyenin ‘Türkiye hukuk devletidir’ çıkışı belediye meclisini güldürdü

Çanakkale Belediye Meclisi’nde AKP’li üyenin “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir” ifadeleri, diğer üyeleri güldürdü. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, AKP’li üyeye “Sen bizi güldürdün, Allah da seni güldürsün” dedi.

ABD’de tartışmalı teklif: “Nazi kanunu” ile vatandaşlıktan çıkarılma mümkün olabilir

ABD’de geçmişte Nazileri vatandaşlıktan çıkarmak için kullanılan yasa, şimdi göçmenleri hedef alacak şekilde genişletiliyor. Uzmanlar, bu adımın milyonlarca yasal göçmen arasında korku yaratabileceği uyarısında bulunuyor