Kış enfeksiyonları çocukları tehdit ediyor

Viral Enfeksiyonlarla Mücadelede Ailelere Öneriler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, viral enfeksiyonların bu dönemde arttığına dikkat çekerek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Çağ, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, kalabalık ortamlardan uzak durmanın ve sağlıklı beslenmenin hastalıklardan korunmada önemli rol oynadığını söyledi.

Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar, Virüslere Karşı Savunmasız

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam olarak gelişmediğine işaret etti. Bu nedenle, ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları belirtti:

  • Hasta çocukların izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme en önemli faktördür.

Hatta, Dr. Çağ, çocuğunuz normal şekilde gelişiyorsa ekstra vitamin takviyesine gerek olmadığını belirtti.

Sağlık Kuruluşuna Başvurmadan Tedavi Yöntemleri Uygulanmalı

Viral enfeksiyonlarda sıkça görülen ateş hakkında konuşan Dr. Çağ, ateşi düşürmek için çocuğun üstünü açmanın veya doktor önerisiyle ilaç kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Ancak, ateşin düşmemesi durumunda veya ek semptomlar ortaya çıkarsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çağ, el hijyenine dikkat edilmesi, uygun şekilde giydirilme ve sağlıklı beslenmenin enfeksiyon riskini azalttığını belirtti.

El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyonların Yayılmasını Azaltır

Dr. Çağ, çocukların kış enfeksiyonlarından korunması için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle el yıkamanın enfeksiyonların yayılmasını azalttığını belirtti. Ayrıca, çocukların dışarı çıkarken hava koşullarına uygun giydirilmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Günlük şikayetler sandığınız bu durum kanserin habercisi olabilir

Kalın bağırsak kanseri artık sadece ileri yaşların hastalığı değil. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, özellikle 50 yaş üzeri bireylerin gaitada gizli kan testi ve kolonoskopiyi ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

10 yılda Türkiye’de vaka sayısı arttı: Bu belirtiler varsa gecikmeyin!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadir Kaya, Türkiye’de cilt kanseri görülme oranlarının son 10 yılda hızla arttığını belirtti. Solaryum alışkanlığı, yaşlanma ve korunmasız dış ortam maruziyeti bu hastalığı tetikliyor. Peki, Türkiye’de neden bu kadar hızlı artıyor?

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir