Kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor! Dokuz belirtiyle kendini ele veriyor






Akciğer Kanseri ve Belirtileri

Akciğer Kanseri ve Belirtileri

Akciğer Kanseri: Erken Belirtiler ve Önlemler

Akciğer kanseri, hücrelerin kontrolsüz büyümesiyle oluşan bir tümör hastalığıdır. Bu tümör hücreleri hızla çoğalır ve çevre dokulara sıçrayarak yayılır. Ancak akciğer kanseri genellikle belirti vermeden ilerler, bu nedenle erken teşhis zordur. Akciğer kanserinin belirtileri arasında yüzde şişme, ses kısıklığı, halsizlik, yüksek ateş, kilo kaybı gibi belirtiler bulunmaktadır.

Akciğer kanseri vakalarının çoğunluğunu oluşturan küçük hücreli olmayan akciğer kanseri, erken evrede teşhis edilmesi halinde daha başarılı bir tedavi süreci geçirilebilir.

Akciğer Kanseri Taraması ve Önemi

Akciğer kanseri taraması, hastalığı erken evrede tespit etmek amacıyla yapılan önemli bir testtir. Özellikle sigara kullanan ve risk altında olan bireylerde düzenli tarama programları hayat kurtarıcı olabilir. Yapılan araştırmalar düşük doz BT taramalarının akciğer kanserinden kaynaklı ölüm oranını belirgin bir şekilde azalttığını göstermektedir.

Düşük doz BT taramaları, yüksek risk altındaki bireylerde ölüm oranını önemli ölçüde azaltabilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

Akciğer Kanseri Tanısı ve Tedavisi

Akciğer kanserinin doğru teşhisi için detaylı bir tıbbi değerlendirme ve radyolojik incelemeler gereklidir. Tedavi süreci, kanserin türü, evresi ve hastanın genel sağlık durumuna göre belirlenir. Cerrahi, radyoterapi, kemoterapi ve immünoterapi gibi yöntemler tek başına veya bir arada uygulanabilir.

Robotik Cerrahi ve Akciğer Kanseri

Erken evre akciğer kanserinde robotik cerrahi, minimal invaziv bir yöntem olarak tercih edilebilir. Bu yöntemle hastalar daha hızlı iyileşme süreci geçirebilir ve hastanede kısa süre kalabilirler. Ameliyatlar genellikle tek bir kesi ile yapılabilmekte ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir.


Related Posts

Uzmanlardan sıcak havalarda artan ‘Salmonella’ bakterisi uyarısı

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı.

Kesilen karpuz 2 saat içinde tüketilmeli

Yazın vazgeçilmezi karpuz, doğru tüketilmediğinde sağlığı tehdit edebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısını yaptı. Göral, karpuzun kesildikten sonra en fazla 2 saat içinde tüketilmesi gerektiğini belirterek karpuz kaynaklı zehirlenmelerde bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve ateş gibi belirtiler görülebildiğine işaret etti.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.