Görme Engelli Kadınlar Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Görme Engelli Kadınlar Nevşehir’de Braille Alfabesiyle Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Nevşehir’de İl Müftülüğünce açılan kursa katılan görme engelli kadınlar, Braille alfabesiyle (kabartma yazıyla) Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce müftülük binasında açılan kursa katılan görme engelli 5 kadın, Kur’an-ı Kerim okumak için eğitim almaya başladı. Hazırlık sürecinde boncuk ve kabartmalı kağıt parçalarıyla eğitime hazırlanan kadınlar, okumaya geçtiklerinde ise Braille alfabesiyle hazırlanan özel Kur’an-ı Kerim’i kullandı.

Kursiyerler, öğrenme sürecinde çeşitli zorluklara rağmen kararlılıkla derslere devam ederken, eğitmenler bireysel ihtiyaçları dikkate alarak özel metotlarla destek veriyor. Kur’an-ı Kerim öğreticisi Sümeyra Karadeniz, AA muhabirine, kursiyerlerin haftada 2 gün gerçekleştirilen eğitimlere özveriyle devam ettiklerini söyledi.

Elif-Ba eğitiminin görme engelliler için tamamlanma sürecinin yaklaşık 1 yıl olduğunu anlatan Karadeniz, şöyle konuştu: “Görme gibi bir nimete sahipken dahi Kur’an-ı Kerim’i okumanın zorlukları var. Hiç görmeden parmaklarıyla Kur’an-ı Kerim okumak ise çok daha zor. Kursiyerlerimiz yaşları ilerlediği ve okuma yazma da bilmediklerinden zorluk çekebiliyorlar. Zorluklara rağmen azmi ve gayreti olan öğrencilerimiz Kur’an öğrenmeyi başarabiliyor. Buraya da mutlu olarak geliyor. Sadece Kur’an-ı Kerim okumak için değil, aynı zamanda sosyal bir ortam oluşturmuş oluyoruz çünkü görme engelli oldukları için evlerinden çıkıp sosyal ortamlara katılımları zor. Bazen parmaklarının hissetmeme durumu olduğunda ara vermeyi teklif ettiğim zaman devam etmek istiyorlar.”

“Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı”

Kursiyerlerden 42 yaşındaki Ayşe Türk de derslere katıldığında öğrenme sürecinin zorluklarına rağmen kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi. Sürecin zor olduğunu ama gayret etmekten vazgeçmediğini ifade eden Türk, “Öğrenmek için daha da çabalayacağım. Okumayı ve öğrenme duygusunu herkes yaşamalı. Evde boş vakit geçirmektense burada uğraşmak beni daha çok rahatlatıyor. Hocamız çaba göstermeseydi biz halen evde oturuyor olacaktık.” diye konuştu.

Kursiyerlerden 26 yaşındaki Nazlı Zorlu ise harflere ilk dokunduğunda zorlandığını ancak aksatmadan devam ettiği eğitimlerle başarıya ulaştığını kaydetti. Zorlu, “Kendimi çok mutlu hissediyorum. Kur’an-ı Kerim’i okuduğum an sanki dünyaların benim olduğunu hissediyorum.” dedi.

24 yaşındaki Eda Zorlu da ailesinin ve hocasının çabalarıyla Kur’an-ı Kerim’e geçmek üzere olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’e geçmeme az kaldı. 2 yıl önce boncuklarla ve tablet kabartma kağıtlarıyla başladım. Kendimi çok iyi hissediyorum. En büyük hayalim hafız olmak.” ifadesini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ramazan Kösedağ – Kültür Sanat

Related Posts

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

ORMAN GİRİŞ YASAĞI OLAN İLLER 2025 | Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasaklandı mı?

Ormana giriş, mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması ile ilgili son dakika açıklama geldi. Türkiye’de Sakarya, Bilecik, Manisa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Gaziantep, Bolu, Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınlarına müdahale sürerken; 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonlarının kararı gereği, hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği bazı kentlerde, bir dizi tedbir alındı. Bu kapsamda, 47 ilde 1 Mayıs-30 Kasım arasındaki farklı tarihlerde ormanlara giriş ve ateş yakmak yasaklandı. Vatandaşlar ise orman yasağı olan illere odaklandı. Peki, Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasak mı? İşte, 2025 ormana giriş yasağı olan iller listesi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2025 başvurusu (2. alım tarihi) | Sağlık Bakanlığı 18 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, işçi alımı başvurusu başladı mı? Bakan Memişoğlu’ndan başvuru tarihi açıklaması!

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2. etap başvurusu 2025 son durum gelişmeleri ile gündemde yer alıyor.15.342 sözleşmeli personel alımı için Mayıs ayında yapılan atamaların ardından, tüm dikkatler bir sonraki Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvurusuna çevrildi. ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranından açılmasıyla Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvuruları başlayacak. Bakanlığa bağlı merkezlerde görev yapacak olan temizlik, güvenlik personeli gibi işçi alımları ise İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak atamalar ÖSYM KPSS tercih kılavuzunda belli olacak. Öte yandan Bakan Memişoğlu 2025 yılı Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili tarih vermişti. Gözler şimdi Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ile başvuru şartları ve kılavuzunda. Peki, Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı ne zaman, başladı mı?

Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Muharrem ayı orucu için araştırmalar hız kazandı. Muharrem orucu fazileti Diyanet sayfasından paylaşıldı. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202-203 [1163]). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? İşte, Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Meclis tatil tarihleri 2025 || TBMM ne zaman, hangi ayda tatile girer?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yaz tatili takvimi, yasama faaliyetlerini takip eden vatandaşlar ve milletvekilleri için büyük merak konusu. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne göre her yıl belirlenen tarihlerde tatile giren Meclis, bu yıl da yoğun gündemiyle dikkat çekiyor. Memur ve emekli maaş zamları, 10. Yargı Paketi, trafik cezaları gibi kritik düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM, tatil öncesi son mesaisini tamamlamaya hazırlanıyor. Peki, 2025 TBMM ne zaman tatile girecek? Meclis tatili hangi ay başlar?

CHP kurultay davası 2025 ne zaman yapılacak? Cumhuriyet Halk Partisi için kritik süreç!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırıyor. Duruşma, CHP’nin geleceğini şekillendirebilecek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayın “mutlak butlan” ile yok sayılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş senaryolarını gündeme getirirken, parti içinde ve dışında tansiyon yükseliyor. Peki, 2025 CHP kurultay davası ne zaman?