Google’a 1.3 milyar dolarlık ceza!

Kullanıcı Verilerinin Takibi Sorunu: Google, Teksas’ta Büyük Bir Cezayı Kabul Etti

Son dönemde kullanıcı verilerinin takibi, hem büyük firmalar hem de bireyler için giderek karmaşık hale geliyor. Büyük firmaların bu konudaki sorumlulukları arttıkça, en ufak bir veri sızıntısının bile ciddi cezalarla sonuçlanabileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Üç yıl önce yaşanan bir olayda, Google’ın izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığı iddiasıyla başlayan Teksas davası sonuçlandı.

Google, Teksas Cezasını Ödemeyi Kabul Etti

Google, Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından açılan veri gizliliği ihlali iddialarını çözmek adına 1.375 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Firmanın yapılan açıklamaya göre, Teksas’ın Google’a yönelik açtığı davalar, coğrafi konum, gizli aramalar ve biyometrik verilerle ilgili kullanıcı verilerinin hukuka aykırı şekilde izlendiği ve toplandığı iddialarını içeriyordu. Bu anlaşma ile Google, benzer veri gizliliği ihlallerinden kaynaklı bir ödeme olarak 93 milyon doların üzerinde bir tutarı Teksas’a ödeyen ilk firma olmuş oldu.

Google’dan Açıklama: Yolumuza Devam Edeceğiz

Google sözcüsü José Castañeda, yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, uzun zamandır değiştirdiğimiz ürün politikalarına ilişkin eski iddiaları çözüme kavuşturuyor. Bu süreci geride bıraktığımız için mutluyuz ve gizlilik kontrollerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 2022 yılında Google, kullanıcı izni olmadan konum takibi yaptığı iddiaları nedeniyle toplamda 40 eyalete 391.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Geçtiğimiz yıllarda ise Meta, Teksas hükümetiyle 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya vararak yüz tanıma ve fotoğraf etiketleme konularında yasal süreçleri sonlandırmıştı.

Related Posts

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

OnePlus Nord 5’in teknik özellikleri sızdırıldı: Dimensity 9400e ile geliyor

OnePlus, geçtiğimiz yaz piyasaya sürdüğü Nord 4 modelinin ardından, şimdi de OnePlus Nord 5 ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. X platformunda paylaşılan son sızıntılar, cihazın etkileyici teknik özelliklerini gözler önüne seriyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir