Google aile üyeleri için parola paylaşımını tanıttı

Google’ın Parola Yöneticisi artık sınırlı da olsa aile üyeleriyle parola paylaşımına olanak tanıyor. Google’ın destek dökümanında belirttiği üzere, bu yeni özellik sayesinde Google Parola Yöneticisi’nde aile grubunuzla parolalarınızı güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız parolalar, aile üyelerinizin Google Parola Yöneticisi’nde hazır bulunacak ve kullanılmaya hazır hale gelecek.

Bu özellik ilk olarak Şubat 2024’te Güvenli İnternet Günü kapsamında duyurulmuştu ancak Mayıs 2024 Google Play Hizmetleri güncellemesi v24.20 ile nihayet kullanıma sunuluyor. Parola paylaşımı yalnızca aile grubundaki üyelerle sınırlı olduğundan, bu özelliği kullanabilmek için bir aile grubu oluşturmanız ve üyeleri eklemeniz gerekecek.

Aile grubunuz varsa, Google’ın Parola Yöneticisi’nde bir “paylaş” düğmesi seçeneği görünecektir. Ancak, Android Authority’nin belirttiği gibi, bu özellik henüz Chrome’un masaüstü sürümünde etkinleştirilmemiş olabilir.

Daha önce Google, bu özelliğin kullanımına dair örnekler paylaşmıştı. Örneğin, bir ailenin iki üyesi tek bir hesap üzerinden çocuk bakımını koordine ederken ya da bir çocuğun okul ödevlerine ebeveyninin erişmesine izin verirken bu özelliği kullanabilirler.

Google’s Password Manager’in Özellikleri

Parola Saklama: Google Parola Yöneticisi, tüm parolalarınızı güvenli bir şekilde saklar ve bunları Google hesabınızla senkronize eder. Böylece farklı cihazlarda aynı parolalara erişebilirsiniz.

Parola Oluşturma: Güvenli parolalar oluşturmak için entegre bir parola oluşturucu sunar. Bu özellik, güçlü ve tahmin edilmesi zor parolalar yaratmanıza yardımcı olur.

Parola Otomatik Doldurma: Kaydedilmiş parolalarınızı web sitelerinde ve uygulamalarda otomatik olarak doldurur, böylece giriş yapmak daha hızlı ve kolay hale gelir.

Parola Paylaşımı: Aile grubu oluşturmanız durumunda parolalarınızı güvenli bir şekilde aile üyeleriyle paylaşabilirsiniz. Paylaşılan parolalar, aile üyelerinin Google Parola Yöneticisi’nde de saklanır ve kullanıma hazır hale gelir.

Güvenlik Uyarıları: Zayıf, tekrarlanan veya sızıntıya uğramış parolalar hakkında uyarılar verir ve güvenliği artırmak için öneriler sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx