Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak… Dolu dolu bir hafta İstanbulluları bekliyor!

İstanbul’da bu hafta, geniş bir yelpazede, birbirinden farklı birçok etkinlikle yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konser, sergi ve tiyatro sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bugün ve 15 Şubat’ta “Carmina Burana” bale gösterisi, yarın “Troya” dans gösterisi, 12 Şubat’ta “La Traviata” operası sanatseverlerle buluşacak.

AKM’de ayrıca 10-13 Şubat’ta “Kutsal İncir’in Tohumu” ve “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri”, 14-17 Şubat’ta “Flow: Bir Kedinin Yolculuğu” filmleri gösterilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosunun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Festivali” kapsamında AKM’de bugün “Yaftalı Tabut”, yarın “Hesperidlerin Bahçesi”, 12 Şubat’ta “Dokuz Beş Müzikali”, 13 Şubat’ta “Beyaz Gül: Susturulamaz”, 14 Şubat’ta “Siyahlı Kadın”, 16 Şubat’ta “Kayboluş” oyunları izleyiciye sunulacak.

Üsküdar Stüdyo Sahnede bugün “Hikayesinde Senden Bahsetti”, yarın “Nora Bir Bebek Evi Masalı”, 12 Şubat’ta “Köprüden Önce Son Çıkış”, 14 Şubat’ta “Manolito Gafotos”, 15 Şubat’ta “Mağara Kadını” oyunları sahnelenecek. Mecidiyeköy Büyük Sahne’de bugün “Gökyüzü”, 12 Şubat’ta “Benim Dilim Öfke”, 13 Şubat’ta “Trendeki Kız“, 15 Şubat’ta “Mana” ve 16 Şubat’ta “Üç Jokerli Konken” oyunları izlenebilecek.

Üsküdar Tekel Sahnesi’nde, bugün “Rose: Kusurlu Bir Kız”, yarın “Havada Yüzmek”, 15 Şubat’ta “Sivrisinekler”, 16 Şubat’ta “Prisonwood” oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında ayrıca 16 Şubat’a kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de çeşitli atölyeler gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında 12-15 Şubat’ta Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde “Cadı Kazanı”, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde “Köpek Kalbi”, Müze Gazhane Meydan Sahne’de “Gidion’un Düğümü”, Ümraniye Sahnesi’nde “Fosforlu Cevriye”, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde “Yenilmez”, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde “Maviydi Bisikletim”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ise “Savaş ve Barış” oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Maximum Uniq Hall’de bugün ve yarın “Terapi”, 16 Şubat’ta “Gurur ve Önyargı* (*gibi bir şey)” tiyatro oyunları sahnelenecek.

BU HAFTANIN KONSERLERİ

AKM’de 13 Şubat’ta “Evgeny Grinko Sevgililer Günü Özel Konseri”, 14 Şubat’ta “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri Sevgililer Günü Konseri”, 15 Şubat’ta “Türk Telekom Prime Kahve Konserleri Bach’a Saygı” ve “Devran-ı Şerif”, 16 Şubat’ta da “Viva Puccini” ve “Viyana Valsleri ve Türk Valsleri” konserleri dinleyiciye sunulacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) 12 Şubat’ta “Piano Duo EnsariSchuch”, 14 Şubat’ta “90’larda Aşk”, 15 Şubat’ta “KidConcerts ile Bir Kış Masalı: Notaların Dansı” ve “Trio Ran”, 16 Şubat’ta ise Cristina Branco müzikseverlerle buluşacak.

Hüsnü Şenlendirici “Sezen Aksu Şarkıları” konseriyle 14 Şubat’ta Jolly Joker Kartal İstMarina’da sahne alırken Emir Can İğrek, 15 Şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek.

ÇEŞİTLİ SERGİLER İSTANBULLULARI BEKLİYOR

Tarihin izlerini, unutulmuş hikayeleri ve yapıların inşa edildiği dönemin ruhunu yansıtan “Ayna: Anadolu Göğünün İpek Mahyası” sergisi, Vakıf Katılım tarafından hayata geçirilen Vakıf Eserleri Envanter Projesi kapsamında Üsküdar Mimar Sinan Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunlarından oluşan Ekol Tatbiki Sanat Topluluğu’nun “Sevgili Tatbiki” adlı karma sergisi, Maltepe Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Mutasavvıf, müfessir ve şair İsmail Hakkı Bursevi’nin vefatının 300. yılı sebebiyle düzenlenen “Bursevi’nin Kaleminden” hüsnühat sergisi, Rami Kütüphanesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, İsmail Hakkı Bursevi’nin kaleminden çıkan ve hüsnühat sanatının nadide örnekleri arasında gösterilen eserlere yer verildi.

Geleneksel Türk sanatlarından minyatür alanında çalışmalara imza atan Zaliha Erdoğan Peçe’nin İstanbul’da açtığı ilk kişisel sergisi “Kusurlu Bağlantı”, 16. yüzyıldan kalma Kurşunlu Han içerisindeki Arthan Galeri’de sanatseverlerle buluştu.

Ödüllü su altı fotoğrafçısı Bülent Şelli’nin küratörlüğünde hazırlanan “Okyanusların Mirası” sergisi, Memorial Bahçelievler Sanat Galerisi’nde açıldı.

AKM Tiyatro Salonu Fuaye alanında 16 Şubat’a kadar “Sahnede Bir Dünya” sergisi görülebilecek. Projesi Hakan Dündar ve Arzu Özdemir Mc Arthur’a ait serginin küratörlüğünü Behlüldane Tor üstlendi. Serginin imalat ve uygulaması, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik tarafından gerçekleştirildi.

Amerikalı sanatçı, yazar ve küratör Jason Stopa’nın, Türkiye’deki ilk sergisi “Interior Monument”, 1 Mart’a kadar Sevil Dolmacı Galeri’de ziyarete açık olacak.

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in göç, hafıza, hatıra ve bellek kavramlarına odaklandığı “Kayıp Alfabe” sergisi, Artİstanbul Feshane’de 20 Temmuz’a kadar görülebilecek.

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğrafları, 23 Şubat’a kadar Dirimart Dolapdere’de sergilenecek. Sergi, Ceylan’ın Cezayir, Çin, Hindistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Türkiye’de çektiği portrelerden oluşuyor.

İngiliz sanatçı Ian Berry’nin “Denim Ötesi” (Beyond Denim) sergisi, 14 Şubat’a kadar Kalyon Kültür’de gezilebilecek.

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın 1,5 milyona yakın kareyi içeren arşivinden bir seçkiye yer verdiği “Renklerin Yolculuğu” sergisi, 25 Mayıs’a kadar İstanbul Modern’de izlenebilecek.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan ve Andy Warhol’a adanan “Warhol’un Dünyası-Pop Art’ın İkonu” sergisi, AKM Müzik Platformu’nda görülebilecek.

“Frida Kahlo’nun Günlükleri Sergisi”, AKM Çok Amaçlı Salon’da 23 Mart’a kadar ziyarete açık kalacak.

AKM Galeri’de yer alan “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi, sanatçının orijinal gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eseri sanatseverlerle buluşturuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi ressam İlhami Atalay’ın “Tak Takıştır Yap Yakıştır” adlı sergisi, Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu’nda 25 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Lale-Cengiz Akıncı çiftinin uzun yıllara dayanan ve TÜYAP 19. Uluslararası Sanat Fuarı’nda “Koleksiyoner Onur Ödülü”ne layık görülen koleksiyonlarının ikinci bölümünün yer aldığı “Boyut Farkı” sergisi, 28 Mart’a kadar İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde izleyicilerin ilgisine sunulacak.

Meşher, 16. yüzyıldan bugüne farklı zamanlarda ve çeşitli edebi türlerde üretilmiş İstanbul temsillerini odağına alan “Hikaye İstanbul’da Geçiyor” sergisini, 13 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşturacak.

Ressam Ayşegül İzer’in yeni sergisi “Hakikat Öncesi-Pre-Truth”, 22 Şubat’a kadar Teşvikiye Red Rouge Art Galeri’de sergileniyor.

Related Posts

ORMAN GİRİŞ YASAĞI OLAN İLLER 2025 | Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasaklandı mı?

Ormana giriş, mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması ile ilgili son dakika açıklama geldi. Türkiye’de Sakarya, Bilecik, Manisa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Gaziantep, Bolu, Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınlarına müdahale sürerken; 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonlarının kararı gereği, hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği bazı kentlerde, bir dizi tedbir alındı. Bu kapsamda, 47 ilde 1 Mayıs-30 Kasım arasındaki farklı tarihlerde ormanlara giriş ve ateş yakmak yasaklandı. Vatandaşlar ise orman yasağı olan illere odaklandı. Peki, Ormanlara girmek yasaklandı mı, hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? Piknik, mangal yapmak ve ateş yakmak yasak mı? İşte, 2025 ormana giriş yasağı olan iller listesi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2025 başvurusu (2. alım tarihi) | Sağlık Bakanlığı 18 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, işçi alımı başvurusu başladı mı? Bakan Memişoğlu’ndan başvuru tarihi açıklaması!

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2. etap başvurusu 2025 son durum gelişmeleri ile gündemde yer alıyor.15.342 sözleşmeli personel alımı için Mayıs ayında yapılan atamaların ardından, tüm dikkatler bir sonraki Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvurusuna çevrildi. ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranından açılmasıyla Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvuruları başlayacak. Bakanlığa bağlı merkezlerde görev yapacak olan temizlik, güvenlik personeli gibi işçi alımları ise İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak atamalar ÖSYM KPSS tercih kılavuzunda belli olacak. Öte yandan Bakan Memişoğlu 2025 yılı Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili tarih vermişti. Gözler şimdi Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ile başvuru şartları ve kılavuzunda. Peki, Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı ne zaman, başladı mı?

Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Muharrem ayı orucu için araştırmalar hız kazandı. Muharrem orucu fazileti Diyanet sayfasından paylaşıldı. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202-203 [1163]). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? İşte, Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Meclis tatil tarihleri 2025 || TBMM ne zaman, hangi ayda tatile girer?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yaz tatili takvimi, yasama faaliyetlerini takip eden vatandaşlar ve milletvekilleri için büyük merak konusu. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne göre her yıl belirlenen tarihlerde tatile giren Meclis, bu yıl da yoğun gündemiyle dikkat çekiyor. Memur ve emekli maaş zamları, 10. Yargı Paketi, trafik cezaları gibi kritik düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM, tatil öncesi son mesaisini tamamlamaya hazırlanıyor. Peki, 2025 TBMM ne zaman tatile girecek? Meclis tatili hangi ay başlar?

CHP kurultay davası 2025 ne zaman yapılacak? Cumhuriyet Halk Partisi için kritik süreç!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırıyor. Duruşma, CHP’nin geleceğini şekillendirebilecek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayın “mutlak butlan” ile yok sayılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş senaryolarını gündeme getirirken, parti içinde ve dışında tansiyon yükseliyor. Peki, 2025 CHP kurultay davası ne zaman?

Okullarda serbest kıyafet uygulaması kalkıyor mu, yeniden forma mı giyilecek? Bakan Yusuf Tekin duyurdu!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Bahçelievler’de 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda, karne dağıtım töreninin ardından düzenlediği “Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yusuf Tekin, okullarda serbest kıyafet uygulaması hakkında da yeni gelişmeleri duyurdu. Peki, serbest kıyafet kalkıyor mu, okullarda forma mı giyilecek? İşte, Bakan Yusuf Tekin açıklaması