AKP’li isim böyle isyan etti: ‘Çözüm, liyakat, ehliyet, hak, adalet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yakınlığıyla Bilinen Eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten Akademide Liyakatsizlik Eleştirisi

Açıklamalarda bulunan eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, yakınlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kadrolaşmada liyakatsizlik olduğunu vurgulayarak adalet çağrısında bulundu.

“Kim Giriyo Ya?”

Külünk, bu durumu “Üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum fakat şartların çok iyi olmasına rağmen giremiyorum.’ şeklinde açıkladı ve ekledi: “Çok sık duyduğumuz feryat. Kim giriyor ya? O bölüm başkanının kendi belirlediği bir talebesi giriyor, ya rektörün istediği birisi belirliyor kadroları.”

“Bundan Bilim Çıkar Mı?”

Külünk, şu ifadelerle devam etti: “Kendi arasında dön baba dönelim şimdi, bundan bilim çıkar mı? Buradan Harward çıkar mı? Georgetown çıkar mı? London School of Economics çıkar mı?”

“Gümüşhane’de Uluslararası İlişkilerin Ne İşi Var?”

“Yani birkaç tane üniversitemiz var bu anlamda seviyesi yukarıda, başka? Bu modellemeye… Yani Gümüşhane’de uluslararası ilişkilerin ne işi var ya? Gümüşhane’de hukuk fakültesi? Veya Anadolu’nun her yerinde hukuk fakültesi…” dedi.

“Yazık Değil Mi Bunlara?”

Külünk, “Yüz binlerce üniversiteden mezun olmuş, kamu kurumlarının kapısında “Bu kurumun hukuk işlerini, ticari işlerini ben takip edeyim” diyen hukuk mezunu evlatlarımız. Yazık değil mi bunlara ya? Hesapsız kitapsız bölümler açılıyor, ondan sonra ortada yüzlerce, binlerce devletten kadro bekleyen üniversiteliler. Bu çocukların hayallerini yıkmaya kimin ne hakkı var ya? Kimin ne hakkı var?” diye sordu.

“Eğitim Devrimi Şart”

Son olarak Külünk, “Dolayısıyla, eğitim devrimi şart! Liselerde bu ezbercilik nedir ya? Kaldıralım bunu ya, herkes yeteneğini keşfetsin. Şimdi benim bir torunumun sosyal zekâsı çok güçlü, diğer torunumun ben zekâsı. Niye ikisini eşitliyoruz? Bırak, o sosyal zekâsıyla sıyrılsın, çıksın kendi yeteneklerine göre o da.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • Çözüm: Liyakat, Ehliyet, Hak ve Adalet

Related Posts

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Miniklere Trafik Eğitimi ve Polislik Tanıtımı

Ordu’da anasınıfı öğrencilerine trafik eğitimi verilerek polislik mesleği tanıtıldı ORDU – Ordu’nun İkizce İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, geleceğin bilinçli sürücüleri ve vatandaşları olma yolunda minik …

Türkiye’de ‘Haydi Tenise!’ Projesi ile Tenis Kültürü Yaygınlaşıyor

TÜRKİYE’DE çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise!” projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 11 deprem …

Faysal Soysal’ın üçüncü şiir kitabı rafta: ‘Gökyaşı’ okurunu bekliyor

Soysal’ın Ebabil Yayıncılık tarafından yayımlanan iki bölümlük kitabında, son on yılda kaleme aldığı toplamda 52 şiiri yer alıyor. Soysal, modern zamanlarının ruhlarımızda yarattığı yorgunluktan, değişen dünya dinamiklerinin içsel sorgulamalarına …

Afyonkarahisar’da ‘Ninelerden Gençlere El Verme’ Etkinliği

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesinde “Ninelerden Gençlere El Verme” etkinliğine katıldı. Sinanpaşa Anadolu Lisesi, Litvanya, Moldova, Çekya, İspanya ve Bulgaristan ile e-Twinning ve Harezmi Projesi hazırladı. Vali Kübra …

Edirne’de 9 Bin 400 Öğrencinin Sporla Buluşması

(EDİRNE) – Edirne Valisi Yunus Sezer, 9 bin 400 öğrencinin “Okuldan Spor’a” ve “Mahalle Ligi” projeleri kapsamında spor yaptığını söyledi. Sezer, “Sporlarını 9 branşta yapıyorlar, tekrar eve bırakıyoruz. Amacımız çocuklarımızın boş vakitlerini en …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir