Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Skolyoz Hastalığı Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, skolyoz, her yaş grubunda ortaya çıksa da en sık 10 ila 16 yaş aralığında görülüyor. Skolyoz gelişme riskinin kız çocuklarında erkeklere göre yaklaşık 8 kat daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Tuğrul Ergün, eğriliğin ilerleme ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre, skolyoz tanısı konan her 10 çocuktan 1’inin tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ergün, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Skolyozun genellikle ağrıya neden olmaması, ailelerin durumu fark etmesini geciktirebileceğine vurgu yapan Ergün, erken belirtileri gözlemleyerek hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Skolyozun erken teşhisinde öğretmen-aile işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Ergün, düzenli okul taramalarının skolyoz tanısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Skolyoz tanısının basit bir süreç olduğunu belirten Tuğrul Ergün, eğrilikten şüphelenilen durumlarda röntgen çekilerek tanının konulduğunu ve tedavinin şekillendirildiğini söyledi. Kontrollerin önemine vurgu yapan Ergün, erken tanının cerrahi müdahale gerektirmeden kontrol altına alınabileceğini ve tedavinin başarısında ailelerin tutumunun önemli olduğunu belirtti.

Ergün, skolyozun çocuğun genel sağlığını etkileyebileceğini ve günlük aktivitelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Düzenli kontrollerin ve doğru ergonomik uygulamaların skolyozun erken teşhisinde başarının arttığını ifade eden Ergün, beden farkındalığını artırmaya yönelik egzersizlerin duruşun korunmasına katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Related Posts

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor! Dokuz belirtiyle kendini ele veriyor

Tüm kanserlerin yüzde 12-16’sını oluşturan akciğer kanseri, kadınlar ve erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor. Prof. Dr. Çağatay Saim Tezel, akciğer kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.