Ne meyve ne sebze: Bu ucuz yiyecek kanser riskini azaltıyor

Her gün bir porsiyon yoğurt yemek, sağlığınız üzerinde önemli fark yaratabilir. Özellikle genç yetişkinlerde bağırsak kanseri oranlarındaki artış dikkat çekerken, dünya genelinde bağırsak kanseri vakaları neredeyse %20 oranında artış göstermiş durumda. Vakalardaki bu artışın kesin nedeni henüz netleşmiş olmasa da, sağlıksız beslenmenin bu hastalığın gelişimine katkıda bulunan risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ GÖSTERİYOR 

Son birkaç on yılda ultra işlenmiş gıdaların tüketimi artarken, bazı uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin bağırsak tümörlerinin gelişimini engellemeye yardımcı olabileceğini savunuyor. Angela Ruskin Üniversitesi’nden Onkolog ve Biyomedikal Bilimler Profesörü Justin Stebbing, yoğurdun, özellikle düzenli tüketildiğinde, agresif kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini öne sürüyor. Yoğurdun, günlük diyete eklenmesi kolay ve ucuz bir yöntem olarak, kolorektal kanserlere karşı koruma sağlayabileceği belirtiliyor.

Profesör Stebbing, Gut Microbes dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmayı referans göstererek, yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin, “bağırsak mikrobiyomunu iyileştirerek” kanserin gelişimini engelleyebileceğini belirtti. Stebbing, yoğurdu beslenmenize dahil etmenin, bağırsak bakterilerini artırmanın ve kanser gelişme riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söyledi. Sağlıklı bağırsak bakterilerinin, güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik olduğunu ve iltihaplanmayı engelleyerek kanser riskini azaltabileceğini vurguladı. Ancak yoğurdun sağlık yararları türüne bağlı olarak değişebilir. Özellikle eklenen şekerlerin kilo artışına neden olarak, yoğurdun anti-inflamatuar özelliklerini olumsuz etkileyebileceğini belirten Profesör Stebbing sade, tam yağlı Yunan yoğurdunun en faydalı canlı bakterileri sağladığını ekledi.

 

Related Posts

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor! Dokuz belirtiyle kendini ele veriyor

Tüm kanserlerin yüzde 12-16’sını oluşturan akciğer kanseri, kadınlar ve erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor. Prof. Dr. Çağatay Saim Tezel, akciğer kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.