Yumuşatıcıyı bu şekilde koyduğunuzda çamaşırlarınız günlerce güzel kokacaktır

Neden acaba? Bazen makine çamaşırları iyi yıkamayabilir ve kötü bir koku olabilir, o zaman öncelikle ısıtıcının düzgün ısıtıp ısıtmadığını kontrol etmeli, makinede her şey yolundaysa sorunu başka yerde aramalısınız.

Arızalı bir çamaşır makinesinden ziyade, belki de gerçekten yanlış bir şeyler yapıyorsunuzdur. Birçok kişi çamaşırlarını yıkarken çok fazla deterjan veya yumuşatıcı kullanıyor ve makine bunları gerektiği gibi durulamıyor, bu da kumaşta birikiyor ve hoş bir koku yerine tam tersi bir kokuya neden oluyor.

Ayrıca, ne tür çamaşırlar yıkadığınızı ve kumaşın yumuşatıcı eklenmeye uygun şekilde tasarlanıp tasarlanmadığını göz önünde bulundurun. Her kumaş yumuşatmaya uygun değildir, sentetik kumaşlar yıkanıyorsa yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalıdır.

Konu kot pantolonlar olduğunda, üreticilerin net bir duruşu var: Kotları yıkarken asla yumuşatıcı eklemeyin . Yumuşatıcı kumaşın genleşmesine ve renginin daha çabuk çıkmasına neden olur.

Eğer bu tavsiyeye uymaya hazır değilseniz, iki yıkama arasındaki optimum aralık , kot pantolonun ne sıklıkla giyildiğine ve vücudunuzun bireysel özelliklerine bağlı olarak 2 ila 6 aylık bir süredir .

Makinede biriken kirler çamaşırlarda kötü kokuya da sebep olabilir, kıyafetlerde beyaz lekeler oluşabilir.

BUNU ÖNLEMEK İÇİN BİRKAÇ BASİT BAKIM KURALINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

Her yıkamadan sonra çamaşır makinenizi mümkün olan en kısa sürede boşaltın.

Her yıkamadan sonra kapak lastiğinde kalan deterjanı temizleyin.

Deterjan bölmesini düzenli olarak kurulayın.

Ayda bir kez çamaşır makinenizi deterjan ve sirke ile “boş” çalıştırarak dezenfekte edin.

Yumuşatıcıyı yıkama işleminin hemen başında eklemeyin, makine ilk yıkama işlemini tamamlayana kadar bekleyin ve ancak bir sonraki yıkama için suyu çektikten sonra yumuşatıcı ekleyin. Bu şekilde kumaşta daha fazla yumuşatıcı kalacak ve daha güzel kokacaktır. Ancak dikkatli olun, çünkü keskin kokuya neden olan yumuşatıcı kalıntıları cildinizi tahriş edebilir.

Related Posts

İngiltere’nin hedefinde yabancılar var: Başka ülke vatandaşlarına tüm faaliyetlerini bildirme zorunluluğu

Rusya ve İran’ın vatandaşları aracılığıyla kendi topraklarında istihbarat faaliyetleri yürüttüğünü öne süren İngiltere, ülkedeki yabancıların faaliyetlerini devlete bildirmesini zorunlu hale getirdi.

Mansur Yavaş, Saraçhane mitingine neden katılmadığını açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam Saraçhane’de “100 KARASI” sloganı ile düzenlenen mitinge, Dünya Kentler Zirvesi Belediye Başkanları Forumu’na katılacağı için katılım sağlayamayacağını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: 825 kilo eroin ele geçirdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu operasyonlarında 825 kilogram eroin uyuşturucu maddesi ele geçirildiğini söyledi.

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Ünlü markanın içeceği acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…

Manisa Akhisar’daki yangın nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi.