Yapıların çekmesindeki ‘korozyon’ etkisi!

Doğu Karadeniz’deki Yapılar Deprem ve Korozyon Riski Altında!

Doğu Karadeniz, son yıllarda sıkça yaşanan heyelan, kaya düşmesi, taşkın ve sel gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem ve korozyon riskiyle karşı karşıya kalıyor. KTÜ DE-YAS bilim insanları, bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ve korozyon sorununa dikkat çekerek, deprem açısından risk taşıyan eski yapıların tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘BÖLGEDE ÖNEMLİ TİTREŞİMLER HİSSEDİLİYOR!’

DE-YAS Müdürü Ahmet Can Altunışık, Türkiye’nin depremle iç içe bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, son zamanlarda Doğu Karadeniz’de artan sismik hareketlilikten endişe duyduklarını vurguladı. Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekti ve bu eski yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘KRİTİK NOKTA 2000 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN YAPILAR!’

Ahmet Can Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından riskli olduğunu belirterek, kötü zemin üzerine inşa edilen yapıların depreme karşı daha hassas olduğunu söyledi. Bu nedenle, korozyonun yanı sıra depreme karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNEMLİ SIKINTILARDAN BİRİ KOROZYON!’

Korozyonun bölgedeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altunışık, nemli bölgelerde bulunan binalarda demirlerin paslanmasıyla yapıların dayanıksız hale geldiğini belirtti. Betonun içerisindeki demirlerin korozyona uğraması durumunda, olası bir felaketin habercisi olabileceğini ifade etti.

‘TRABZON’DA YAPI STOĞU BELİRLENECEK!’

Trabzon’da yapı stokunun belirlenmesi ve riskli binaların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Altunışık, bu çalışmanın doğu Karadeniz’in diğer illerine yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ortahisar ilçesinde yapı stoku belirleme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmanın bölgedeki yapıların güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

AKP’li Metiner’den ‘terörist’ tepkisi: ‘Dün dünde kaldı’

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “süreç”le ilgili yapılan eleştirilerde “terör” ve “terörist” ifadeleri kullanılmasından rahatsızlığını dile getirdi. Metiner, “Dünün kelimeleriyle ne yeni bir gün ve ne de yeni bir gelecek inşa edilir” dedi.

Bir aslan vakası da İzmir’de yaşandı: Beklenmedik saldırı canından etti

İzmir’in umutla izlediği küçük bir kurtuluş hikâyesi, beklenmedik bir trajediye dönüştü. Kaçak yollarla getirildiği çiftlikten kurtarıldı, halkın oylarıyla ismi kondu, aylarca tedavi edildi ancak “Pars” adı verilen genç aslan, kendi türünden gelen bir saldırıyla yaşamını yitirdi.

Barış güvercinleri en azılı teröristler çıktı: Terör örgütünden 116 milyon TL’lik poz

Kuzey Irak’ta sembolik silah yakma törenine katılan PKK’lıları Türkiye yıllardır kırmızı bültenle arıyor. Teröristlerden dördü kırmızı kategoride yer alırken, törende verilen fotoğraftaki teröristler için konulan toplam para ödülü 116 milyon TL’yi aşıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan peş peşe diplomatik temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 58. Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla bulunduğu Kuala Lumpur’da Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından kabul edildi.

Adana sel olup Zeydan Karalar’a özgürlük mitingine aktı

CHP, Zeydan Karalar’ın tutuklanması üzerine “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingini Adana’da düzenledi. Halkın yoğun katılım gösterdiği mitingde CHP lideri Özgür Özel, Uğur Mumcu Meydanı’nda 10 binlere seslendi.

Randevu için torpil yaptırmıştı… Bakan yardımcısı oldu

Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle, Sağlık Bakan Yardımcılığı’na Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş atandı. Okumuş, 2024 yılında randevu bulunamaması hakkında yaptığı bir açıklamada “Ben de alamıyorum. Torpil yaptırıyorum, açıkça söyleyeyim” demişti.