2025: Türkiye ve bölgesinde hangi gelişmeler bekleniyor?

2025 Yılında Türkiye ve Bölgesinde Neler Olacak?

Ortadoğu, Kafkaslar ve Avrupa’nın geleceğini etkileyecek gelişmelere dair merak edilenler…

Dünyanın dikkati ise 20 Ocak 2025’te ABD’de başlayacak ikinci Trump dönemine odaklanmış durumda.

Donald Trump’ın Orta Doğu ve Ukrayna’daki savaşları durdurma iddiası ve bu sözü nasıl yerine getireceği büyük bir merak konusu.

2025’te Türkiye için ise yeni Suriye’nin inşası, mültecilerin geri dönüşü ve Azerbaycan-Ermenistan arasında olası bir barış anlaşması takip edilecek konular arasında.

Rusya-Ukrayna Barış Masası Kurulacak mı?

Trump’ın seçimleri kazanmasının ardından Ukrayna ve Rusya arasında olumlu sinyaller ışığında 2025’in ilk altı ayında uluslararası bir barış girişiminin beklentisi yükseldi.

Vladimir Putin ve Volodimir Zelenskiy diplomatik girişimlerle barış planlarını ele alıyorlar. Ancak her iki tarafın da taviz verebileceği belirtiliyor.

Ankara’da konuşulan senaryolarda Trump’ın Rusya-Ukrayna savaşına öncelik vermesi ve Türkiye ile Amerika arasında etkin bir diyalog kurulması öngörülüyor.

İsrail-Hamas Gerilimi Azalır mı?

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim 2025’te de devam edeceği öngörülüyor. İsrail’in Gazze ve Batı Şeria politikaları yakından izlenecek.

Trump yönetiminin politikaları bölgedeki gelişmeleri etkileyecek. İsrail ile Lübnan arasındaki ilişkiler de kritik bir konu olacak.

Suriye’yi Neler Bekliyor?

Suriye’de 2025’te kurulacak yeni yönetimin nasıl bir siyasi sistem oluşturacağı önemli bir konu. HTŞ’nin süreçteki rolü ve Suriyeli Kürt gruplarının tutumu önemli.

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığı ve SDG ile ilişkisi kritik önem taşıyor. Türkiye ise Suriye’de hem siyasi hem de ekonomik alanda aktif olacak.

Suriyeli mültecilerin geri dönüş süreci de Ankara’nın yakından takip ettiği konular arasında.

Kafkasya’da Barış Mümkün mü?

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki müzakereler devam ediyor ancak nihai anlaşma henüz sağlanamadı. Kafkasya’da barışın tesisi ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi bekleniyor.

Yeni dönemin başlaması ve ekonomik canlanmanın desteklenmesi adına Kafkasya’da atılacak adımlar kritik öneme sahip.

Related Posts

e-Nabız uygulaması değişti: Randevu alırken zorunluydu

Sağlık Bakanlığı e-Nabız uygulamasına yeni özellikler getirdi. Randevu alırken girilen zorunlu ek bilgi girişi kaldırıldı.

İş insanı Leyla Alaton konuştu: AKP grup toplantısına neden gitti, Erdoğan’la ne konuştu?

İş insanı Leyla Alaton AKP grup toplantısını izlemesinin ardından AKP’ye katılacağı iddialarına yönelik, “Öküz altında buzağı arıyorlar” dedi.

Meriç Demir Kahraman canlı yayında anlattı! ‘Hastalık için değil adil yargılama için tahliye istiyoruz’

Gezi parkı davasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın MS rahatsızlığı gündeme geldi. Eşi Meriç Demir Kahraman, MR randevusunun 3 ay sonraya verilmediğini açıklamasıyla kamuoyundan cezaevine tepki geldi. Meriç Demir Kahraman süreci SÖZCÜ TV’de yayınlanan Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu Öncesi Sonrası Gece programında anlattı

Fordo: İran’ın yerin altındaki gizli nükleer tesisi

Fordo: İran’ın yerin altındaki gizli nükleer tesisi

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Rusya Devlet Başkanı Putin “İstanbul’daki müzakerelerin sonucu, insani bir boyutu olması. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Ünlü motosiklet markası duyurdu: 82 bin motosiklet kaza riski nedeniyle geri çağırıldı

Harley-Davidson, arka lastikte ani basınç kaybına yol açabilecek parça arızası nedeniyle 82 bin 100 Softail model motosikleti geri çağırdı. Sorunun, arka amortisör ayarlayıcısının lastiğe temas ederek hasara yol açmasından kaynaklandığı belirtildi. Şirket, motosiklet sahiplerine ücretsiz onarım hizmeti sunulacağını duyurdu.